Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 bitar lax (à ca 140 g)
- 1 kruka basilika
- 1 citron
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk majsstärkelse
- salt och peppar
- 250 g broccoli
- 1/2 purjolök
- potatis
- pinjenötter
- fetaost
Gör så här:
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 175˚C.
- Lägg laxen i en ugnssäker form.
- Strimla basilikan. Riv skalet från citronen och pressa ur saften.
- Koka upp grädden med citronskal. Red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten. Smaka av med citronsaft.
- Blanda ner basilikan och häll såsen över fisken. Salta och peppra och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Plocka broccolin i buketter. Skölj och strimla purjolöken. Koka broccolin i saltat vatten i 4 minuter och lägg ner purjolöken den sista minuten. Häll av vattnet och låt rinna av.
- Till servering: Servera laxen med broccoli, purjolök och kokt eller pressad potatis. Toppa gärna maten med rostade pinjenötter och smulad fetaost.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration