Ugnslax med potatismos

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 560 g laxfilé
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 1/2 purjolök
  • 140 g strimlade soltorkade tomater
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 citron

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Koka potatisen i saltat vatten.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
  • Skölj och skiva purjolöken. Låt tomaterna rinna av. Stek tomater och purjolök i en stekpanna utan att löken tar färg. Vänd ner dill mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
  • Värm mjölk och matfett i en kastrull. Pressa potatisen och vispa i mjölken. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär klyftor av citronen.
  • Servera ugnslaxen toppad med purjo- och tomatfräs samt potatismos och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar