Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g delikatesspotatis
- 1/2 apelsin
- 2 dl sojabaserad fraiche
- salt
- peppar
- 1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
- 600 g laxfilé
- 500 g brysselkål
- 1 msk rapsolja
- 1 1/2 msk honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka potatisen.
- Riv yttersta skalet från apelsinen (spara själva apelsinen, saften används till brysselkålen) och blanda med fraichen. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilikan och vänd ner.
- Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
- Ansa och dela brysselkålen i fjärdedelar. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 10 minuter och krydda med salt och peppar.
- Pressa saften från apelsinen och häll ner i pannan tillsammans med honungen och låt koka ihop.
- Servera laxen med brysselkål och sås.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration