Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g delikatesspotatis
  • 1/2 apelsin
  • 2 dl sojabaserad fraiche
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
  • 600 g laxfilé
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 1/2 msk honung

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Koka potatisen.
  • Riv yttersta skalet från apelsinen (spara själva apelsinen, saften används till brysselkålen) och blanda med fraichen. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilikan och vänd ner.
  • Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
  • Ansa och dela brysselkålen i fjärdedelar. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 10 minuter och krydda med salt och peppar.
  • Pressa saften från apelsinen och häll ner i pannan tillsammans med honungen och låt koka ihop.
  • Servera laxen med brysselkål och sås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar