Ugnsbakad lax med sparris – middag på en plåt

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 st frysta laxfiléer med skinn, tinade
  • 200 g cocktailtomater (gärna blandade färger)
  • 200 g fryst, tinad grön sparris
  • 250 g frysta, tinade haricots verts (bönor)
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 msk fänkålsfrön
  • pressad saft och rivet skal av 1/2 citron
  • 1 1/2 dl äkta majonnäs
  • 1/2 – 1 msk citronsaft
  • rivet skal av citron
  • 2 msk fryst dill
  • 2 msk fryst persilja
  • nykokt färskpotatis

Gör så här:

  • Tina fiskfiléerna på hushållspapper så att överflödigt vatten försvinner.
  • Sätt ugnen på 160°C för varmluftsugn och 175°C för vanlig ugn.
  • Halvera cocktailtomaterna och blanda tillsammans med sparris, haricot verts, olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
  • Mixa eller mortla fänkålsfrön och salt och krydda laxen. Lägg laxen på plåten. Baka av i ugnen i 8-12 minuter tills laxen är helt tillagad.
  • Örtmajonnäs: Mixa alla ingredienser till örtmajonnäsen.
  • Riv citronskal och pressa lite citronsaft över laxen.
  • Till servering: Servera tillsammans med örtmajonnäsen och nykokt färskpotatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar