Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 st frysta laxfiléer med skinn, tinade
- 200 g cocktailtomater (gärna blandade färger)
- 200 g fryst, tinad grön sparris
- 250 g frysta, tinade haricots verts (bönor)
- 1/2 dl olivolja
- salt
- nymald svartpeppar
- 1 msk fänkålsfrön
- pressad saft och rivet skal av 1/2 citron
- 1 1/2 dl äkta majonnäs
- 1/2 – 1 msk citronsaft
- rivet skal av citron
- 2 msk fryst dill
- 2 msk fryst persilja
- nykokt färskpotatis
Gör så här:
- Tina fiskfiléerna på hushållspapper så att överflödigt vatten försvinner.
- Sätt ugnen på 160°C för varmluftsugn och 175°C för vanlig ugn.
- Halvera cocktailtomaterna och blanda tillsammans med sparris, haricot verts, olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Mixa eller mortla fänkålsfrön och salt och krydda laxen. Lägg laxen på plåten. Baka av i ugnen i 8-12 minuter tills laxen är helt tillagad.
- Örtmajonnäs: Mixa alla ingredienser till örtmajonnäsen.
- Riv citronskal och pressa lite citronsaft över laxen.
- Till servering: Servera tillsammans med örtmajonnäsen och nykokt färskpotatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration