Ugnsbakad lax med rostade grönsaker

Tillagningstid: Under 30 min

1 portioner

Ingredienser

  • 3 små potatisar (3 st motsvarar ca 150 g)
  • 100 g zucchini
  • 1 liten rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • ca 150 g laxfilé utan skinn
  • salt
  • svartpeppar
  • sallad
  • citronklyftor

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skölj potatis och zucchini. Halvera potatisen, skär zucchinin i skivor. Skala och klyfta löken.
  • Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med vitlök, persilja, olja, 2 krm salt och ½ krm peppar (för 1 port). Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter.
  • Krydda laxen med 1 krm salt och ½ krm peppar (för 1 port). Ta ut formen och lägg laxen på grönsakerna. Ställ in ytterligare ca 10 minuter.
  • Till servering: Servera gärna med en god sallad och citronklyfta.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar