Tillagningstid: Under 30 min
1 portioner
Ingredienser
- 3 små potatisar (3 st motsvarar ca 150 g)
- 100 g zucchini
- 1 liten rödlök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk olivolja
- ca 150 g laxfilé utan skinn
- salt
- svartpeppar
- sallad
- citronklyftor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skölj potatis och zucchini. Halvera potatisen, skär zucchinin i skivor. Skala och klyfta löken.
- Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med vitlök, persilja, olja, 2 krm salt och ½ krm peppar (för 1 port). Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter.
- Krydda laxen med 1 krm salt och ½ krm peppar (för 1 port). Ta ut formen och lägg laxen på grönsakerna. Ställ in ytterligare ca 10 minuter.
- Till servering: Servera gärna med en god sallad och citronklyfta.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration