Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 2 dl crème fraiche tomat och basilika
  • 1/2 förp grönmix (à 500 g)
  • 1/2 förp färsk basilika (à 30 g)

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Lägg laxen i en ugnsform och bred över crème fraichen. Gratinera mitt i ugnen, tills innertemperaturen på laxen är 54°C, ca 10 minuter.
  • Värm grönmixen i en kastrull enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera laxen med ris och grönmix.
  • Serveringsförslag: Hacka basilikan och strö över laxen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar