Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl gräddfil
- salt
- peppar
- 1 blomkål (à ca 650 g)
- 2 msk smör eller olja
- 1 msk curry eller 1 tsk spiskummin (för 4 port)
- 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
- 600 g laxfilé
- 4 port couscous eller annat gryn
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vitlöksfil: Pressa vitlöken i gräddfilen och krydda med salt och peppar.
- Blomkål: Ansa blomkålen. Dela de största bladen på blasten i bitar. Skär övrigt i små buketter och skiva stammen.
- Skär laxen i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
- Blomkål: Stek blomkålen, buketter, blast och stam i smöret i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och curry. Hacka gräslöken och vänd ner den i blomkålen precis före servering.
- Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera laxen med couscous, vitlöksfil och blomkål.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration