Ugnsbakad lax med pak choisallad

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • skal av 1 lime
  • salt
  • peppar
  • 250 g pak choi
  • 1 förp rädisor (à 125 g)
  • 1 röd chili
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • limesaft
  • 1 tsk honung
  • 1 msk smör
  • 2 msk japansk soja
  • 4 port laxfilé (à 125 g)

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Limeyoghurt: Hacka gräslöken och blanda den med yoghurt och rivet limeskal. Smaka av med salt och peppar.
  • Pak choi: Ansa och skiva pak choien på längden. Ansa och halvera rädisorna. Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och riv ingefäran.
  • Lax: Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 8 minuter, eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
  • Pak choi: Fräs chili och ingefära i olivoljan. Tillsätt pak choi, rädisor, pressa i saften från limen. Pressa i vitlöken och rör i honung. Fräs tills pak choien blir mjuk, tillsätt smör och soja mot slutet. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med pak choi, ris och limeyoghurt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar