Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 1/2 ask gräslök (à 20 g)
- 2 dl matyoghurt
- skal av 1 lime
- salt
- peppar
- 250 g pak choi
- 1 förp rädisor (à 125 g)
- 1 röd chili
- 1 msk riven ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- limesaft
- 1 tsk honung
- 1 msk smör
- 2 msk japansk soja
- 4 port laxfilé (à 125 g)
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Limeyoghurt: Hacka gräslöken och blanda den med yoghurt och rivet limeskal. Smaka av med salt och peppar.
- Pak choi: Ansa och skiva pak choien på längden. Ansa och halvera rädisorna. Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och riv ingefäran.
- Lax: Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 8 minuter, eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
- Pak choi: Fräs chili och ingefära i olivoljan. Tillsätt pak choi, rädisor, pressa i saften från limen. Pressa i vitlöken och rör i honung. Fräs tills pak choien blir mjuk, tillsätt smör och soja mot slutet. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med pak choi, ris och limeyoghurt.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration