Ugnsbakad lax med nudelwok

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sesamfrö
  • 250 g äggnudlar
  • 300 ml teriyakisås
  • 100 g solrosskott

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  • Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva rödlöken.
  • Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med salt och peppar och strö på sesamfrö.
  • Sätt in fisken mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Häll av nudlarna och låt de ligga kvar i durkslaget. Häll teriyakisåsen i kastrullen och värm den tillsammans med paprikan och löken.
  • Vänd ner nudlarna i kastrullen.
  • Servera laxen med nudlar och solrosskott.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar