Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 röd paprika
- 1 rödlök
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- salt
- peppar
- 1 msk sesamfrö
- 250 g äggnudlar
- 300 ml teriyakisås
- 100 g solrosskott
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
- Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva rödlöken.
- Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med salt och peppar och strö på sesamfrö.
- Sätt in fisken mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Häll av nudlarna och låt de ligga kvar i durkslaget. Häll teriyakisåsen i kastrullen och värm den tillsammans med paprikan och löken.
- Vänd ner nudlarna i kastrullen.
- Servera laxen med nudlar och solrosskott.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration