Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1/2 dl japansk soja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk risvinäger
- 1 cm färsk ingefära
- 4 portionsbitar laxfilé
- 1 msk flingsalt
- 4 portioner äggnudlar
- 1 röd spansk peppar eller lika mängd röd paprika
- 1 kruka koriander
- 2 msk rostade sesamfrön
Gör så här:
- Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ den åt sidan.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lax: Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och strö på flingsalt. Stek laxen ca 15 minuter i mitten av ugnen.
- Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj dem i kallt vatten. Kärna ur och strimla chilin eller paprikan fint. Blanda med nudlarna. Plocka koriandern från krukan och blanda bladen med nudlarna.
- Droppa dressingen över nudelsalladen. Strö sist över sesamfrön.
- Servera laxen vid sidan om nudelsalladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration