Ugnsbakad lax med nudelsallad

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk risvinäger
  • 1 cm färsk ingefära
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 4 portioner äggnudlar
  • 1 röd spansk peppar eller lika mängd röd paprika
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk rostade sesamfrön

Gör så här:

  • Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ den åt sidan.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lax: Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och strö på flingsalt. Stek laxen ca 15 minuter i mitten av ugnen.
  • Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj dem i kallt vatten. Kärna ur och strimla chilin eller paprikan fint. Blanda med nudlarna. Plocka koriandern från krukan och blanda bladen med nudlarna.
  • Droppa dressingen över nudelsalladen. Strö sist över sesamfrön.
  • Servera laxen vid sidan om nudelsalladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar