Ugnsbakad lax med limecrème fraiche

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar lax (à ca 150 g)
  • ca 200 g frysta haricots verts (bönor)
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 lime
  • 12 körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • gurksallad
  • kokt potatis

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst och bönorna.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Krydda laxen med salt och peppar. Lägg bönorna i en ugnssäker form och lägg på laxbitarna.
  • Vispa crème fraichen tjock. Riv skalet av limen och blanda ner. Bred crèmen på laxen. Lägg i körsbärstomater. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar. Blanda dem med hackad dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  • Till servering: Servera laxen med gurksallad och kokt potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar