Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 bitar lax (à ca 150 g)
- ca 200 g frysta haricots verts (bönor)
- salt och peppar
- 2 dl crème fraiche
- 1 lime
- 12 körsbärstomater
- 1 gurka
- 2 msk hackad dill
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- gurksallad
- kokt potatis
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst och bönorna.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Krydda laxen med salt och peppar. Lägg bönorna i en ugnssäker form och lägg på laxbitarna.
- Vispa crème fraichen tjock. Riv skalet av limen och blanda ner. Bred crèmen på laxen. Lägg i körsbärstomater. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
- Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar. Blanda dem med hackad dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
- Till servering: Servera laxen med gurksallad och kokt potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration