Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 4 portionsbitar lax
- salt och peppar
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 lime
- 12 körsbärstomater
- 1 gurka
- 2 msk hackad dill
- 1 msk olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka potatisen.
- Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
- Blanda crème fraiche med rivet skal av lime. Bred crèmen på laxen. Lägg på körsbärstomater. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar. Blanda gurkan med dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera laxen med gurksallad och potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration