Ugnsbakad lax med lime och tomat

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 4 portionsbitar lax
  • salt och peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 lime
  • 12 körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka potatisen.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
  • Blanda crème fraiche med rivet skal av lime. Bred crèmen på laxen. Lägg på körsbärstomater. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar.  Blanda gurkan med dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  • Servera laxen med gurksallad och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar