Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- ca 600 g laxfilé
- 1/2 tsk salt
- 2 msk sweet chilisås
- 250 g pak choi
- 1 lime
- peppar
- 2 morötter
- 1 msk sesamfrön
- 2 dl växtbaserad crème fraiche
- 1 vitlöksklyfta
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka potatisen.
- Lägg laxen i en ugnsform. Salta och bred sweet chili över. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen på laxen är 56°C, ca 20 minuter.
- Ansa och skär pak choien i tunna strimlor. Blanda strimlorna med saft från limen och krydda med salt och peppar.
- Riv morötterna grovt och blanda med sesamfrön och fraichen. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med potatis, pak choisallad och krämiga morötter.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration