Ugnsbakad lax med krämiga morötter

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • ca 600 g laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk sweet chilisås
  • 250 g pak choi
  • 1 lime
  • peppar
  • 2 morötter
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka potatisen.
  • Lägg laxen i en ugnsform. Salta och bred sweet chili över. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen på laxen är 56°C, ca 20 minuter.
  • Ansa och skär pak choien i tunna strimlor. Blanda strimlorna med saft från limen och krydda med salt och peppar.
  • Riv morötterna grovt och blanda med sesamfrön och fraichen. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med potatis, pak choisallad och krämiga morötter.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar