Ugnsbakad lax med kål i teriyaki

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 2 port ris
  • 300 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 200 g savoykålsmix
  • 1 tsk olja
  • 150 ml teriyakisås
  • 1 lime
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppara och stek mitt i ugnen ca 12 minuter.
  • Fräs kålen i oljan i en stekpanna och sänk sedan värmen och tillsätt teriyakisåsen. Låt det bli varmt.
  • Skär limen i klyftor och servera till lax, ris, kålfräs. Toppa med ärtskott.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar