Ugnsbakad lax med grönkål, ärtor, spaghetti och basilika

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé (à 125 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port spaghetti
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 125 g hackad grönkål
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ca 1 dl kokvatten från pastan

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst.
  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Lax: Torka laxen torr med hushållspapper. Lägg den i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen tills laxens innertemperatur är ca 56°C, ca 15 minuter.
  • Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärtor och grönkål koka med pastan när det återstår ca 2 minuter av koktiden.
  • Hacka basilikan.
  • Låt pastan rinna av men spara lite av kokvattnet. Blanda crème fraiche, basilika och kokvatten till en sås.
  • Vänd ner pasta, ärtor och grönkål i såsen. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen till pastasåsen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar