Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 bitar laxfilé (à 125 g)
- salt
- svartpeppar
- 4 port spaghetti
- 3 dl frysta gröna ärtor
- 125 g hackad grönkål
- 1 kruka basilika
- 2 dl lätt crème fraiche
- ca 1 dl kokvatten från pastan
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
- Lax: Torka laxen torr med hushållspapper. Lägg den i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen tills laxens innertemperatur är ca 56°C, ca 15 minuter.
- Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärtor och grönkål koka med pastan när det återstår ca 2 minuter av koktiden.
- Hacka basilikan.
- Låt pastan rinna av men spara lite av kokvattnet. Blanda crème fraiche, basilika och kokvatten till en sås.
- Vänd ner pasta, ärtor och grönkål i såsen. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen till pastasåsen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration