Ugnsbakad lax med gräslöksdipp och citron

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp gräslök (à 20 g)
  • 1/2 citron
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk senap (gärna dijon)
  • 1 gurka

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka potatisen.
  • Lägg laxen i en ugnsform och krydda den med salt och peppar. Sätt in laxen i ugnen ca 20 minuter eller tills den har en innertemperatur på 54°C.
  • Hacka gräslöken och riv det yttersta gula skalet från citronen. Blanda med crème fraichen och senapen och smaka av med salt och peppar.
  • Skär gurkan i små tärningar och vänd ner i dippen eller servera vid sidan av tillsammans med lax och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar