Tillagningstid: Under 45 min
Ingredienser
- 4 portioner ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
- ca 500 g laxfilé
- salt
- peppar
- 250 g ärtor
- 2 dl mjölk
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1/2 citron
- 250 g körsbärstomater
- 1 tsk olivolja
Gör så här:
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
- Sätt in fisken mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
- Koka ärtorna i mjölken tillsammans med smulad buljongtärning ca 5 minuter.
- Mixa ärtorna med mjölken till en slät sås. Smaka av med saft från citronen samt salt och peppar.
- Dela tomaterna och blanda med olivoljan och krydda med salt och peppar.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration