Ugnsbakad lax med ärtsås och tomatsallad

Tillagningstid: Under 45 min

Ingredienser

  • 4 portioner ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
  • ca 500 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 250 g ärtor
  • 2 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 citron
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk olivolja

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
  • Sätt in fisken mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Koka ärtorna i mjölken tillsammans med smulad buljongtärning ca 5 minuter.
  • Mixa ärtorna med mjölken till en slät sås. Smaka av med saft från citronen samt salt och peppar.
  • Dela tomaterna och blanda med olivoljan och krydda med salt och peppar.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar