Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 3 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 4 portionsbitar laxfilé utan skinn (à ca 140 g)
- 1 liten citron
- 4 tortillabröd
- 6 körsbärstomater
- 2 msk hackad dragon
- 1 dl matyoghurt (10%)
- 50 g fetaost
- 1 msk olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Rör ihop olivolja, paprikapulver, salt och peppar och pensla på laxfiléerna.
- Skär citronen i tunna skivor. Lägg ett par skivor i mitten på varje bröd. Lägg en laxfilé på varje bröd. Vik upp kanterna och lägg i en ugnsform med bakplåts- papper. Skär tomaterna i skivor och fördela på laxen. Strö över dragonen. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
- Fetaoströra: Mixa ihop yoghurt och fetaost. Ringla över olivolja och strö över peppar.
- Servera gärna med en grönsallad eller potatissallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration