Ugnsbakad lax i tortillabröd

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 4 portionsbitar laxfilé utan skinn (à ca 140 g)
  • 1 liten citron
  • 4 tortillabröd
  • 6 körsbärstomater
  • 2 msk hackad dragon
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 50 g fetaost
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Rör ihop olivolja, paprikapulver, salt och peppar och pensla på laxfiléerna.
  • Skär citronen i tunna skivor. Lägg ett par skivor i mitten på varje bröd. Lägg en laxfilé på varje bröd. Vik upp kanterna och lägg i en ugnsform med bakplåts-
papper. Skär tomaterna i skivor och fördela på laxen. Strö över dragonen. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  • Fetaoströra: Mixa ihop yoghurt och fetaost. Ringla över olivolja och strö över peppar.
  • Servera gärna med en grönsallad eller potatissallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar