Ugnsbakad lax i sås på tre sätt

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé utan skinn (à 125 g)
  • 2 dl crème fraiche (34%)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • skal och saft av 1/2 citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 tsk salvia
  • 2 tsk dragon
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 msk ingefärspaste
  • kokt potatis
  • sallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lägg laxen i en smord ugnssäker form.
  • Skrubba och skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet av citronen utan att få med det vita.
  • Blanda crème fraiche med salt, peppar, citronskal och -juice plus din valda smaksättning.
  • Bred blandningen över laxbitarna.
  • Baka laxen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Till servering: Servera laxen med kokt potatis och en fräsch sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar