Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 bitar laxfilé utan skinn (à 125 g)
- 2 dl crème fraiche (34%)
- 1 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- skal och saft av 1/2 citron
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk hackad gräslök
- 1 tsk salvia
- 2 tsk dragon
- 3 msk sweet chilisås
- 1 msk ingefärspaste
- kokt potatis
- sallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg laxen i en smord ugnssäker form.
- Skrubba och skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet av citronen utan att få med det vita.
- Blanda crème fraiche med salt, peppar, citronskal och -juice plus din valda smaksättning.
- Bred blandningen över laxbitarna.
- Baka laxen mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Till servering: Servera laxen med kokt potatis och en fräsch sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration