Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port couscous
- 1 knippa bladpersilja
- 2 morötter
- 1 tsk salt
- 2 tsk färskriven ingefära
- 1 tsk malen kanel
- 2 krm malen svartpeppar
- olivolja
- 4 portionsbitar lax
- 1 gul lök
- 1 msk olivolja
- 2 dl russin (gärna sultan)
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka couscous enligt förpackningens anvisning.
- Lökröra: Skala och skiva löken, fräs den mjuk i oljan i en panna. Lägg i russin, kanel och salt. Rör om och späd med lite vatten. Låt röran småkoka några minuter.
- Skölj och hacka persiljan. Skala och skiva morötterna tunt. Bred ut persilja och morötter i en ugnsfast form.
- Blanda ingefära, kanel och peppar och lite olivolja. Salta på laxen och gnid in dem med kryddblandningen. Lägg laxen på grönsaksbädden och fördela lökröran över.
- Sätt in formen mitt i ugnen och stek ca 20 minuter tills fisken är genomstekt.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration