Ugnsbakad fisk med lök och russin

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port couscous
  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 morötter
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 krm malen svartpeppar
  • olivolja
  • 4 portionsbitar lax
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl russin (gärna sultan)
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Koka couscous enligt förpackningens anvisning.
  • Lökröra: Skala och skiva löken, fräs den mjuk i oljan i en panna. Lägg i russin, kanel och salt. Rör om och späd med lite vatten. Låt röran småkoka några minuter.
  • Skölj och hacka persiljan. Skala och skiva morötterna tunt. Bred ut persilja och morötter i en ugnsfast form.
  • Blanda ingefära, kanel och peppar och lite olivolja. Salta på laxen och gnid in dem med kryddblandningen. Lägg laxen på grönsaksbädden och fördela lökröran över.
  • Sätt in formen mitt i ugnen och stek ca 20 minuter tills fisken är genomstekt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar