Tom Kha Gai med fisk

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 250 g rotselleri
  • 250 g morot
  • 3 salladslökar
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk olja
  • 1/2 – 1 msk röd currypaste
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 2 dl vatten
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk flytande honung
  • 1 påse frysta torsk- och laxtärningar (à 300 g)
  • mynta till garnering
  • ris till servering

Gör så här:

  • Skär rotsellerin och morot i cm-stora tärningar. Skiva salladslök och sockerärter tvärsöver.
  • Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs currypasten. Lägg i rotfrukterna och fräs under omrörning ett par minuter. Häll på kokosmjölken, fiskfonden och vattnet. Låt sjuda 10-15 minuter.
  • Tillsätt limejuice, soja, fisksås och honung. Lägg i torsk- och laxtärningarna. Låt sjuda ytterligare 3 minuter. Garnera med mynta och servera med ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar