Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 250 g rotselleri
- 250 g morot
- 3 salladslökar
- 150 g sockerärtor
- 2 msk olja
- 1/2 – 1 msk röd currypaste
- 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
- 2 msk koncentrerad fiskfond
- 2 dl vatten
- 2 msk färskpressad limejuice
- 1 msk japansk soja
- 1 msk asiatisk fisksås
- 1 msk flytande honung
- 1 påse frysta torsk- och laxtärningar (à 300 g)
- mynta till garnering
- ris till servering
Gör så här:
- Skär rotsellerin och morot i cm-stora tärningar. Skiva salladslök och sockerärter tvärsöver.
- Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs currypasten. Lägg i rotfrukterna och fräs under omrörning ett par minuter. Häll på kokosmjölken, fiskfonden och vattnet. Låt sjuda 10-15 minuter.
- Tillsätt limejuice, soja, fisksås och honung. Lägg i torsk- och laxtärningarna. Låt sjuda ytterligare 3 minuter. Garnera med mynta och servera med ris.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration