Thailändsk fiskgryta

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 3 tomater
  • 100 g färska champinjoner
  • 4 port nudlar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 l grönsaksbuljong (vaten och buljongtärning eller fond)
  • 600 g torsk- och laxtärningar
  • 1 påse lime wok spice mix (à 42 g)
  • 1 lime
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Ansa och skölj purjolöken och skala morötterna. Skär purjolöken och morötterna i sneda skivor. Skär tomaterna i grova tärningar och champinjonerna i tjocka skivor.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Fräs purjolök och morötter i oljan i en gryta. Tillsätt tomater, grönsaksbuljong och wokkryddorna. Låt det koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i champinjoner och fisk och låt koka några minuter tills fisken är klar.
  • Smaksätt med limejuice, salt och peppar.
  • Blanda med nudlarna och servera.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar