Teriyakilax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl vitt vin
  • 3 msk socker
  • 2 msk jordnötsolja
  • 600 g laxfilé i portionsbitar
  • 150 g spenat
  • 4 msk rostade sesamfrön
  • 1 lime
  • 1 chilifrukt
  • 4 port jasminris

Gör så här:

  • Blanda en marinad av soja, vitt vin och socker i en skål.
  • Värm oljan i en stekpanna. Stek laxen på hög värme ca 8 minuter (den bör fortfarande vara lite rå i mitten annars blir laxen torr).
  • Skölj spenaten och lägg upp den på portionstallrikar tillsammans med laxen.
  • Skeda över marinaden och strö på sesamfrön.
  • Garnera med skivad lime och urkärnad, hackad chilifrukt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar