Teriyakilax med grön wok

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 1 msk sesamolja
  • 150 g salladsärtor
  • 1 dl frysta ärtor
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 4 bitar lax (à 150 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 msk sesamfrön
  • ris och teriyakisås till servering

Gör så här:

  • Grön wok: Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten 2-3 minuter.
  • Hetta upp sesamoljan i en stor panna och fräs broccolin och salladsärterna hastigt.
  • Tillsätt ärter och fräs ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar.
  • Teriyakilax: Stek laxen i rapsoljan på medelvärme ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  • Häll över teriyakisås mot slutet och låt fräsa ca 1 minut. Strö över sesamfrön. Servera med de wokade grönsakerna, ris och mer teriyakisås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar