Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 broccoli (à 250 g)
- 1 msk sesamolja
- 150 g salladsärtor
- 1 dl frysta ärtor
- 1 krm salt
- 1/2 krm peppar
- 4 bitar lax (à 150 g)
- 2 msk rapsolja
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
- 1 dl teriyakisås
- 2 msk sesamfrön
- ris och teriyakisås till servering
Gör så här:
- Grön wok: Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten 2-3 minuter.
- Hetta upp sesamoljan i en stor panna och fräs broccolin och salladsärterna hastigt.
- Tillsätt ärter och fräs ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar.
- Teriyakilax: Stek laxen i rapsoljan på medelvärme ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
- Häll över teriyakisås mot slutet och låt fräsa ca 1 minut. Strö över sesamfrön. Servera med de wokade grönsakerna, ris och mer teriyakisås.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration