Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 2 port ris
- 2 morötter
- 1 kruka mynta
- 2 dl matyoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 2 port laxfilé (à 150 g)
- 2 tsk tandoorikrydda
- 1 msk olja
- 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Gör så här:
- Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Morotsraita: Skala och riv morötterna och hacka myntan. Blanda yoghurten med pressad vitlök, myntan och morötterna. Smaka av med salt och peppar.
- Lax: Dela varje laxfilé på längden. Krydda dem med tandorikryddan och stek i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Servera laxen med ris, morotsraita och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration