Tandorilax med morotsraita

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 2 port ris
  • 2 morötter
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 2 port laxfilé (à 150 g)
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 1 msk olja
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Gör så här:

  • Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Morotsraita: Skala och riv morötterna och hacka myntan. Blanda yoghurten med pressad vitlök, myntan och morötterna. Smaka av med salt och peppar.
  • Lax: Dela varje laxfilé på längden. Krydda dem med tandorikryddan och stek i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Servera laxen med ris, morotsraita och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar