Tandooristekt lax med vitlökssås

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 2 port ris
  • 1 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 250 g snackgurka
  • 2 port laxfilé
  • 1/2 msk olja
  • 1 tsk tandoorikrydda

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Blanda smetana med pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
  • Skär gurkorna i bitar.
  • Stek laxen på medelvärme i oljan i en stekpanna, ca 2 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Vänd då och då.
  • Krydda fisken mot slutet med tandoorikryddan.
  • Servera laxen med ris, vitlökssås och gurka.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar