Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 2 port ris
- 1/2 gurka
- 1/2 kruka mynta
- 1 dl matyoghurt
- salt
- peppar
- 250 g laxfilé
- 1/2 msk tandoorikrydda (eller tandoorimix)
- 1/2 tsk olja
- 1 hjärtsallad
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Myntayoghurt: Skär gurkan i tärningar. Hacka myntan. Blanda gurkan med mynta och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
- Lax: Skär laxen i portionsbitar. Krydda laxen med tandoorikrydda och stek i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
- Bryt loss bladen på salladen eller skär den i klyftor.
- Servera laxen med myntayoghurt, ris och sallad.
- För allaLäs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration