Tandooristekt lax med myntayoghurt

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 2 port ris
  • 1/2 gurka
  • 1/2 kruka mynta
  • 1 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar
  • 250 g laxfilé
  • 1/2 msk tandoorikrydda (eller tandoorimix)
  • 1/2 tsk olja
  • 1 hjärtsallad

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Myntayoghurt: Skär gurkan i tärningar. Hacka myntan. Blanda gurkan med mynta och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  • Lax: Skär laxen i portionsbitar. Krydda laxen med tandoorikrydda och stek i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Bryt loss bladen på salladen eller skär den i klyftor.
  • Servera laxen med myntayoghurt, ris och sallad.
  • För allaLäs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar