Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 1 gurka
- 1 msk riven ingefära
- 2 dl gräddfil
- salt
- peppar
- 1/2 cosmopolitansallad
- 150 g haricots verts (bönor)
- 2 msk olivolja
- 4 port lax
- 2 msk tandoorikrydda
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär halva gurkan i små tärningar. Skala och riv ingefäran och blanda den med gräddfil och gurka. Smaka av med salt och peppar.
- Skär salladen i bitar.
- Stek bönorna i hälften av olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar och lägg upp på en tallrik.
- Krydda laxen med tandoorikrydda och stek sedan i resten av olivoljan i stekpannan, ca 2 minuter på varje sida.
- Servera laxen med bönor, sallad, gurksallad och resten av gurkan.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration