Tandooristekt lax med krämig gurksallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 gurka
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 150 g haricots verts (bönor)
  • 2 msk olivolja
  • 4 port lax
  • 2 msk tandoorikrydda

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär halva gurkan i små tärningar. Skala och riv ingefäran och blanda den med gräddfil och gurka. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär salladen i bitar.
  • Stek bönorna i hälften av olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar och lägg upp på en tallrik.
  • Krydda laxen med tandoorikrydda och stek sedan i resten av olivoljan i stekpannan, ca 2 minuter på varje sida.
  • Servera laxen med bönor, sallad, gurksallad och resten av gurkan.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration