Tandooristekt lax med gurkyoghurt

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 4 portionsbitar laxfilé (à 140 g)
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 1/2 tsk olja
  • 3 tomater

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Gurkyoghurt: Skala och skär halva gurkan i tärningar och resten i stavar. Blanda gurktärningarna med matyoghurt. Smaka av med salt, peppar och pressad limejuice
  • Lax: Krydda laxen med tandoorikrydda och stek i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Till servering: Skär tomaterna i skivor. Servera laxen med ris, gurkyoghurt, gurkstavar och tomater.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar