Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 1 gurka
- 2 dl matyoghurt
- salt och peppar
- 1 lime
- 4 portionsbitar laxfilé (à 140 g)
- 1 msk tandoorikrydda
- 1/2 tsk olja
- 3 tomater
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Gurkyoghurt: Skala och skär halva gurkan i tärningar och resten i stavar. Blanda gurktärningarna med matyoghurt. Smaka av med salt, peppar och pressad limejuice
- Lax: Krydda laxen med tandoorikrydda och stek i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
- Till servering: Skär tomaterna i skivor. Servera laxen med ris, gurkyoghurt, gurkstavar och tomater.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration