Tandoorilax med gurkyoghurt

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 2 port laxfilé
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 tsk olja
  • 2 port ris
  • 1/2 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka mynta

Gör så här:

  • Krydda laxen med tandoorikryddan.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Gurkyoghurt: Tärna gurkan och blanda med yoghurt, pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.
  • Stek laxen runt om i oljan i en stekpanna ca 4 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Servera laxen med ris och gurkyoghurt och mynta.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar