Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 1/2 msk rapsolja
- salt
- peppar
- 1 gurka
- 2 dl sojabaserad grekisk gurt
- 3 morötter
- 1 lime
- 600 g laxfilé
- 1 1/2 msk tandoorikrydda
- 1 msk rapsolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär potatisen i skivor och blanda med oljan och krydda med salt och peppar.
- Häll ut potatisen på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Skär gurkan i tärningar och blanda med gurten, smaka av med salt och peppar.
- Hyvla morötterna till långa remsor. Pressa över saft från limen och krydda med salt.
- Skär laxen i portionsbitar. Krydda laxen med tandoorikryddan och stek den runt om i oljan i en stekpanna på svag värme, ca 6 minuter, eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
- Servera laxen med potatis, morötter och gurkgurt.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration