Tandoorilax med gurkgurt

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1/2 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1 gurka
  • 2 dl sojabaserad grekisk gurt
  • 3 morötter
  • 1 lime
  • 600 g laxfilé
  • 1 1/2 msk tandoorikrydda
  • 1 msk rapsolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skär potatisen i skivor och blanda med oljan och krydda med salt och peppar.
  • Häll ut potatisen på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Skär gurkan i tärningar och blanda med gurten, smaka av med salt och peppar.
  • Hyvla morötterna till långa remsor. Pressa över saft från limen och krydda med salt.
  • Skär laxen i portionsbitar. Krydda laxen med tandoorikryddan och stek den runt om i oljan i en stekpanna på svag värme, ca 6 minuter, eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
  • Servera laxen med potatis, morötter och gurkgurt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar