Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax (à 140 g)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 1 krm peppar
  • 2 paprikor
  • 1/2 msk olivolja
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1/2 gurka
  • 1/2 spetskål
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på sesamoljan och strö över tandoorikrydda. Krydda med peppar.
  • Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Lägg dem runtom fisken och ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen och gör salladen.
  • Sallad: Skär gurkan i tunna skivor. Finstrimla spetskålen. Lägg gurka och kål i en skål. Riv skalet av citronen och pressa ut juice. Blanda grönsakerna med en dressing av olja, citronskal, citronjuice, salt och peppar.
  • Servera tandoorilaxen med ugnsrostad paprika, gurk- och spetskålssallad och kokt ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar