Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax (à 140 g)
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk tandoorikrydda
- 1 krm peppar
- 2 paprikor
- 1/2 msk olivolja
- 4 port ris, gärna basmatiris
- 1/2 gurka
- 1/2 spetskål
- rivet skal av 1/2 citron
- 1/2 msk färskpressad citronjuice
- 2 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på sesamoljan och strö över tandoorikrydda. Krydda med peppar.
- Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Lägg dem runtom fisken och ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen och gör salladen.
- Sallad: Skär gurkan i tunna skivor. Finstrimla spetskålen. Lägg gurka och kål i en skål. Riv skalet av citronen och pressa ut juice. Blanda grönsakerna med en dressing av olja, citronskal, citronjuice, salt och peppar.
- Servera tandoorilaxen med ugnsrostad paprika, gurk- och spetskålssallad och kokt ris.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration