Tandoorilax med dill- och vitlöksyoghurt

Tillagningstid: Under 45 min

2 portioner

Ingredienser

  • 2 msk tandoorikrydda
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 port laxfilé (à 150 g)
  • 1 tsk olja
  • 2 port ris
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
  • 1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
  • 1/2 förp solrosskott (à 100 g)

Gör så här:

  • Lax: Blanda kryddan med mjölet. Vänd laxen i blandningen.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Dillyoghurt: Hacka dillen och blanda med yoghurt, pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.
  • Lax: Stek laxen runt om i oljan i en stekpanna ca 6 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C.
  • Sallad: Strimla salladsärtorna på längden och skär tomaterna i halvor. Blanda salladsärtorna med tomaterna och solrosskotten.
  • Servera laxen med ris, dillyoghurt och tomatsallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar