Tillagningstid: Under 45 min
2 portioner
Ingredienser
- 2 msk tandoorikrydda
- 2 msk vetemjöl
- 2 port laxfilé (à 150 g)
- 1 tsk olja
- 2 port ris
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 2 dl matyoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- salt
- peppar
- 1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
- 1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
- 1/2 förp solrosskott (à 100 g)
Gör så här:
- Lax: Blanda kryddan med mjölet. Vänd laxen i blandningen.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Dillyoghurt: Hacka dillen och blanda med yoghurt, pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.
- Lax: Stek laxen runt om i oljan i en stekpanna ca 6 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C.
- Sallad: Strimla salladsärtorna på längden och skär tomaterna i halvor. Blanda salladsärtorna med tomaterna och solrosskotten.
- Servera laxen med ris, dillyoghurt och tomatsallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration