Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax
- salt och peppar
- 4 tsk tandoorikrydda
- 4 port ris, gärna basmatiris
- 1 gurka
- 2 dl matyoghurt (10%)
- salt och peppar
- 1 lime
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och tandoorikrydda. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Gurkyoghurt: Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Blanda gurkan med matyoghurt. Smaksätt med salt, peppar och pressad limejuice.
- Servera laxen med ris och gurkyoghurt.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration