Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax
  • salt och peppar
  • 4 tsk tandoorikrydda
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • salt och peppar
  • 1 lime

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst.
  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och tandoorikrydda. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Gurkyoghurt: Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Blanda gurkan med matyoghurt. Smaksätt med salt, peppar och pressad limejuice.
  • Servera laxen med ris och gurkyoghurt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar