Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g laxfilé (à ca 150 g)
- ca 500 g broccoli
- 2 msk tandooripasta
- 1 dl matyoghurt
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- citronklyftor
- basmatiris
Gör så här:
- Sätt ugnen på grill, 275°C.
- Skär buketter av broccolin och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av vattnet. Varmhåll.
- Rör ihop tandooripaste och yoghurt. Lägg laxbitarna i en lätt oljad ugnssäker form. Salta och peppra.
- Skeda över yoghurtblandningen på varje bit så att det täcker. Ställ högt upp i ugnen ca 10 minuter.
- Till servering: Servera laxen med broccoli, citronklyftor och basmatiris.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration