Tandooribakad lax med broccoli

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g laxfilé (à ca 150 g)
  • ca 500 g broccoli
  • 2 msk tandooripasta
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • citronklyftor
  • basmatiris

Gör så här:

  • Sätt ugnen på grill, 275°C.
  • Skär buketter av broccolin och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av vattnet. Varmhåll.
  • Rör ihop tandooripaste och yoghurt. Lägg laxbitarna i en lätt oljad ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Skeda över yoghurtblandningen på varje bit så att det täcker. Ställ högt upp i ugnen ca 10 minuter.
  • Till servering: Servera laxen med broccoli, citronklyftor och basmatiris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar