Tagliatelle med rökt lax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 300 g tagliatelle
  • 200 g frysta sugarsnaps
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk konc kycklingfond
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
  • 300 g kallrökt lax
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  • Koka tagliatellen. Låt de frysta sugarsnapsen koka med de 2 sista minuterna.
  • Koka upp matlagningsgrädde och konc kycklingfond i en kastrull. Rör ner finrivet citronskal, den färskpressade citronjuicen och babyspenaten.
  • Blanda såsen med pasta och sugarsnaps. Toppa med kallrökt lax i strimlor. Mal över lite svartpeppar.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration