Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris (gärna fullkornsris)
- 1/2 rödlök
- 2 tomater
- 1/2 gurka
- 1 förp majskorn (à 340 g)
- 1/2 lime
- 1/2 isbergssallad
- 2 dl gräddfil
- 4 port laxfiléer (à 125 g)
- 2 msk taco kryddmix
- 2 tsk olja
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Salsa colore: Skala och hacka löken. Skär tomater och gurka i små tärningar och lägg i skålar. Låt majsen rinna av och lägg upp den i en skål. Skär limen i bitar.
- Till servering: Skär salladen i strimlor.
- Lax: Vänd försiktigt runt fisken i kryddmixen. Stek i oljan i en stekpanna ca 4 minuter, vänd då och då.
- Servera den kryddstekta laxen med ris, salsa, gräddfil, lime och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration