Tacolax med salsa colore

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris (gärna fullkornsris)
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 1/2 lime
  • 1/2 isbergssallad
  • 2 dl gräddfil
  • 4 port laxfiléer (à 125 g)
  • 2 msk taco kryddmix
  • 2 tsk olja

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Salsa colore: Skala och hacka löken. Skär tomater och gurka i små tärningar och lägg i skålar. Låt majsen rinna av och lägg upp den i en skål. Skär limen i bitar.
  • Till servering: Skär salladen i strimlor.
  • Lax: Vänd försiktigt runt fisken i kryddmixen. Stek i oljan i en stekpanna ca 4 minuter, vänd då och då.
  • Servera den kryddstekta laxen med ris, salsa, gräddfil, lime och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar