Sweet chilistekt lax med sojanudlar

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 200 g sojanudlar
  • ca 600 g laxfilé
  • 3 krm salt
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 grön paprika
  • 1 lime
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 msk olja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Häll vatten i en stor kastrull till nudlarna, sätt den på spisen på högsta värme.
  • Skär laxen i fyra bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och ringla över sweet chili. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär limen i klyftor.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll sedan av vattnet men spola dem inte i kallt vatten. Vänd istället ner soja och olja i de varma nudlarna.
  • Blanda sojanudlarna med paprikan och servera med laxen och limeklyftorna.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar