Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 200 g sojanudlar
- ca 600 g laxfilé
- 3 krm salt
- 2 msk sweet chilisås
- 1 grön paprika
- 1 lime
- 1/2 dl japansk soja
- 1 msk olja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Häll vatten i en stor kastrull till nudlarna, sätt den på spisen på högsta värme.
- Skär laxen i fyra bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och ringla över sweet chili. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär limen i klyftor.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll sedan av vattnet men spola dem inte i kallt vatten. Vänd istället ner soja och olja i de varma nudlarna.
- Blanda sojanudlarna med paprikan och servera med laxen och limeklyftorna.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration