Sweet chilistekt lax med ris

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk japansk soja
  • 250 g sojabönor
  • salt
  • peppar
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 1/2 msk olja
  • 2 msk sweet chili

Gör så här:

  • Tina laxen och sojabönorna.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka upp crème fraiche i en kastrull och rör ner soja och sojabönor. Låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 2 minuter per sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och pensla fisken med sweet chili mot slutet av stekningen.
  • Servera laxen med bönsås och ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar