Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax
- 4 port ris
- 2 msk olja
- salt och svartpeppar
- 3 msk sweet chilisås
- 1 förp fryst wokmix (Thai, à 500 g)
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna på dryg medelvärme. Bryn laxen på båda sidor och krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnssäker form och pensla med sweet chilisås. Sätt in formen mitt i ugnen 12 -15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
- Stek grönsakerna i resten av oljan och tillsätt det kokta riset. Smaksätt med salt och peppar och servera till laxen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration