Sweet chililax med fried rice

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax
  • 4 port ris
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 förp fryst wokmix (Thai, à 500 g)

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst.
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna på dryg medelvärme. Bryn laxen på båda sidor och krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnssäker form och pensla med sweet chilisås. Sätt in formen mitt i ugnen 12 -15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  • Stek grönsakerna i resten av oljan och tillsätt det kokta riset. Smaksätt med salt och peppar och servera till laxen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar