Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 400 g varmrökt lax
- 3 msk små kapris
- 1 kruka dill
- 3 msk riven pepparrot
- 1 citron
- 2 dl smetana
- salt och peppar
- 250 g grön sparris
- 1 msk olivolja
- 4 skivor surdegsbröd
Gör så här:
- Mosa laxen med en gaffel. Hacka kaprisen och dillen. Skala och riv pepparroten. Skölj citronen och riv skalet fint.
- Blanda lax, kapris, dill, pepparot och citronskal med smetana. Smaksätt med salt och nymald peppar.
- Bryt av den nedre delen av sparrisen. Blanda sparrisen med olivoljan.
- Grilla sparrisen och brödet till fin färg.
- Fördela laxröran och sparrisen på brödet och toppa gärna med lite extra pepparot och dill.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration