Surdegsmacka med varmrökt lax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 400 g varmrökt lax
  • 3 msk små kapris
  • 1 kruka dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 citron
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här:

  • Mosa laxen med en gaffel. Hacka kaprisen och dillen. Skala och riv pepparroten. Skölj citronen och riv skalet fint.
  • Blanda lax, kapris, dill, pepparot och citronskal med smetana. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  • Bryt av den nedre delen av sparrisen. Blanda sparrisen med olivoljan.
  • Grilla sparrisen och brödet till fin färg.
  • Fördela laxröran och sparrisen på brödet och toppa gärna med lite extra pepparot och dill.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar