Sukiyakilax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 flaska färdig sukiyakisås (à 150 ml)
  • 3 morötter
  • 200 g shiitakesvamp (eller champinjoner)
  • 1 paket frysta, tinade haricots verts (bönor) (à 250 g)
  • 4 salladslökar
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • ev jasminris till servering

Gör så här:

  • Skär laxen i 2-3 cm stora tärningar. Marinera dem i 1/3 av sukiyakisåsen. Vänd runt några gånger.
  • Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skär svampen i halvor, haricots verts och salladslöken i mindre bitar.
  • Hetta upp en stor stek- eller wokpanna med hälften av oljan. Stek laxen 3-4 minuter. Ta upp.
  • Fräs morötter och svamp i resten av oljan på hög värme ca 3 minuter. Tillsätt lök och haricots verts. Häll över resten av sukiyakisåsen. Låt koka ihop 1 minut. Lägg i laxen och vänd runt försiktigt. Servera med jasminris.
  • Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009. Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar