Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g skinn- och benfri laxfilé
- 1 flaska färdig sukiyakisås (à 150 ml)
- 3 morötter
- 200 g shiitakesvamp (eller champinjoner)
- 1 paket frysta, tinade haricots verts (bönor) (à 250 g)
- 4 salladslökar
- 2 msk olja
- salt och peppar
- ev jasminris till servering
Gör så här:
- Skär laxen i 2-3 cm stora tärningar. Marinera dem i 1/3 av sukiyakisåsen. Vänd runt några gånger.
- Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skär svampen i halvor, haricots verts och salladslöken i mindre bitar.
- Hetta upp en stor stek- eller wokpanna med hälften av oljan. Stek laxen 3-4 minuter. Ta upp.
- Fräs morötter och svamp i resten av oljan på hög värme ca 3 minuter. Tillsätt lök och haricots verts. Häll över resten av sukiyakisåsen. Låt koka ihop 1 minut. Lägg i laxen och vänd runt försiktigt. Servera med jasminris.
- Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009. Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration