Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1/2 gurka
- 2 morötter
- 2 msk japansk soja
- 1 msk olja
- 1 msk sesamfrö
- 1 lime
- 1 vitlöksklyfta
- 250 g äggnudlar
- 1 förp färska böngroddar (à 180 g)
- 4 port laxfilé (à 140 g)
- 1/2 msk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Nudelsallad: Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
- Hyvla gurkan tunt på längden. Skala och skär morötterna i skivor.
- Blanda soja, olja och sesamfrö i en stor bunke. Pressa i saft från limen och vitlöken.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda ner de varma nudlarna i dressingen och vänd ner gurka, morötter och böngroddar.
- Lax: Stek laxen på medelvärme i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med nudelsalladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration