Stekt lax och nudelsallad med groddar

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 gurka
  • 2 morötter
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk olja
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g äggnudlar
  • 1 förp färska böngroddar (à 180 g)
  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Nudelsallad: Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  • Hyvla gurkan tunt på längden. Skala och skär morötterna i skivor.
  • Blanda soja, olja och sesamfrö i en stor bunke. Pressa i saft från limen och vitlöken.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Blanda ner de varma nudlarna i dressingen och vänd ner gurka, morötter och böngroddar.
  • Lax: Stek laxen på medelvärme i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med nudelsalladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar