Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- ca 300 g kålrot
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1/2 lime
- 2 msk sesamfrö
- 1 förp färska böngroddar (à 180 g)
- 150 ml teriyakimarinad
- 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
- 500 g färsk laxfilé
- 1/2 tsk salt
- peppar
- 4 port risnudlar
Gör så här:
- Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
- Kålrot: Skala kålrot och ingefära. Riv kålroten grovt och ingefäran fint med ett rivjärn. Lägg rivet i en skål och pressa saft från limen över.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna på medelvärme.
- Blanda i sesamfrön, böngroddar och teriyakimarinad i kålrotsrivet och låt marinerna ca 10 minuter innan servering. Vänd i ärtskotten precis före servering.
- Lax: Skär laxen i portionsbitar. Halstra laxen i en het stekpanna i saltet ca 3 minuter på varje sida, tills innertemperaturen på laxen är 54°C. Krydda med peppar.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, spola dem dock inte kalla utan blanda dem varma med kålrotssalladen och servera direkt med laxen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration