Stekt lax och kålrot i ingefära med böngroddar

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • ca 300 g kålrot
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 lime
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 förp färska böngroddar (à 180 g)
  • 150 ml teriyakimarinad
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
  • 500 g färsk laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • 4 port risnudlar

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  • Kålrot: Skala kålrot och ingefära. Riv kålroten grovt och ingefäran fint med ett rivjärn. Lägg rivet i en skål och pressa saft från limen över.
  • Rosta sesamfrön i en torr stekpanna på medelvärme.
  • Blanda i sesamfrön, böngroddar och teriyakimarinad i kålrotsrivet och låt marinerna ca 10 minuter innan servering. Vänd i ärtskotten precis före servering.
  • Lax: Skär laxen i portionsbitar. Halstra laxen i en het stekpanna i saltet ca 3 minuter på varje sida, tills innertemperaturen på laxen är 54°C. Krydda med peppar.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, spola dem dock inte kalla utan blanda dem varma med kålrotssalladen och servera direkt med laxen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar