Stekt lax och grön sås med kapris

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 huvudsallad
  • 2 dl havrebaserad fraiche
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • saften av 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk rapsolja
  • 250 g tomatmix

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Grön sås: Skär salladen grovt och mixa den med fraiche, kapris, senap, pressad saft från citronen och pressad vitlök i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär laxen i portionsbitar och stek dem i en stekpanna i oljan tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Salta och peppra.
  • Dela tomaterna.
  • Servera laxen med potatis, sås och tomater.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar