Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 huvudsallad
- 2 dl havrebaserad fraiche
- 1 msk kapris
- 1 msk dijonsenap
- saften av 1/2 citron
- 1 vitlöksklyfta
- salt
- peppar
- 600 g laxfilé
- 2 tsk rapsolja
- 250 g tomatmix
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Grön sås: Skär salladen grovt och mixa den med fraiche, kapris, senap, pressad saft från citronen och pressad vitlök i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
- Skär laxen i portionsbitar och stek dem i en stekpanna i oljan tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Salta och peppra.
- Dela tomaterna.
- Servera laxen med potatis, sås och tomater.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration