Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 4 port ris eller annat gryn
- 2 orangea paprikor
- 1 tsk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl matyoghurt
- 1 gurka
- salt
- peppar
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Tzatziki: Pressa vitlöken i yoghurten.
- Riv gurkan på ett rivjärn och krama ur vattnet. Rör ner gurkan i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
- Skär paprikorna i ringar och pilla bort kärnorna.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida tills fisken har en innertemperatur 54 ̊C. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med ris, paprika och tzatzik.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration