Stekt lax med tzatziki och paprika

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 orangea paprikor
  • 1 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 gurka
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Tzatziki: Pressa vitlöken i yoghurten.
  • Riv gurkan på ett rivjärn och krama ur vattnet. Rör ner gurkan i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  • Skär paprikorna i ringar och pilla bort kärnorna.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida tills fisken har en innertemperatur 54 ̊C. Krydda med salt och  peppar.
  • Servera laxen med ris, paprika och tzatzik.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar