Stekt lax med tomatragu och haricots verts

Tillagningstid: Under 45 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis (gärna delikatess)
  • 1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
  • 1 förp tomatsoppa med färskost (à 390 g)
  • 2 tomater
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 port laxfilé
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Koka potatisen i lite extra mycket vatten. Ansa och koka bönorna med potatisen när det återstår 4 minuter av koktiden.
  • Värm tomatsoppan.
  • Skär tomaterna i tärningar och hacka dillen grovt. Rör ner tomater och dill i soppan och låt allt bli varmt.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med tomatragu, potatis och bönor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar