Tillagningstid: Under 45 min
2 portioner
Ingredienser
- 450 g potatis (gärna delikatess)
- 1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
- 1 förp tomatsoppa med färskost (à 390 g)
- 2 tomater
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 2 port laxfilé
- 1 tsk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Koka potatisen i lite extra mycket vatten. Ansa och koka bönorna med potatisen när det återstår 4 minuter av koktiden.
- Värm tomatsoppan.
- Skär tomaterna i tärningar och hacka dillen grovt. Rör ner tomater och dill i soppan och låt allt bli varmt.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med tomatragu, potatis och bönor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration