Stekt lax med tomatgrönsaker

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé (à 140 g)
  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 1 grön paprika
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl tomatpesto
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 msk olja

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Skala och koka potatisen.
  • Skala och tärna morötterna. Dela och kärna ur paprikan, tärna den och tomaterna.
  • Stek morötterna mjuka i olivoljan i en stekpanna. Vänd ner tomatpesto, vatten och resten av grönsakerna. Låt det bli varmt. Salta och peppra.
  • Stek laxen i oljan några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  • Pressa potatisen och servera med lax och grönsaker.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar