Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 bitar laxfilé (à 140 g)
- 900 g fast potatis
- 2 morötter
- 1 grön paprika
- 3 tomater
- 1 msk olivolja
- 1 dl tomatpesto
- 1 dl vatten
- salt och peppar
- 1 msk olja
Gör så här:
- Tina laxen.
- Skala och koka potatisen.
- Skala och tärna morötterna. Dela och kärna ur paprikan, tärna den och tomaterna.
- Stek morötterna mjuka i olivoljan i en stekpanna. Vänd ner tomatpesto, vatten och resten av grönsakerna. Låt det bli varmt. Salta och peppra.
- Stek laxen i oljan några minuter på varje sida. Salta och peppra.
- Pressa potatisen och servera med lax och grönsaker.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration