Stekt lax med teriyakigrönsaker

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gurka
  • 1 kålrabbi (à 300 g)
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 150 ml teriyakisås
  • 1 lime
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär gurkan i tärningar. Skala och skär kålrabbin i små tärningar.
  • Rör ut majsstärkelse med teriyakisås i en kastrull. Koka upp och lägg i kålrabbin, sjud ca 5 minuter. Smaka av med pressad lime.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna, tills innertemperaturen på fisken är 54°C, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Rör ner gurkan i kålrabbin och låt den bli varm (eller servera den kall bredvid).
  • Servera laxen med riset och grönsakerna.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar