Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 gurka
- 1 kålrabbi (à 300 g)
- 2 tsk majsstärkelse
- 150 ml teriyakisås
- 1 lime
- 1 tsk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär gurkan i tärningar. Skala och skär kålrabbin i små tärningar.
- Rör ut majsstärkelse med teriyakisås i en kastrull. Koka upp och lägg i kålrabbin, sjud ca 5 minuter. Smaka av med pressad lime.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna, tills innertemperaturen på fisken är 54°C, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Rör ner gurkan i kålrabbin och låt den bli varm (eller servera den kall bredvid).
- Servera laxen med riset och grönsakerna.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration