Stekt lax med sojagrönsaker

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port jasminris (gärna fullkorn)
  • 1/2 blomkål (à 650 g)
  • 1/2 gurka
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 msk sesamfrö
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär blomkålen i stora buketter och skiva den tunt, gärna på en mandolin. Dela gurkan på längden och skiva den tunt.
  • Blanda blomkål och gurka med sojan och sesamfrön. Krydda med peppar.
  • Skär laxen i portionsbitar och stek dem i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida, tills fiskens innertemperatur är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med ris och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar