Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port jasminris (gärna fullkorn)
- 1/2 blomkål (à 650 g)
- 1/2 gurka
- 1/2 dl japansk soja
- 1 msk sesamfrö
- peppar
- 600 g laxfilé
- 1 msk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär blomkålen i stora buketter och skiva den tunt, gärna på en mandolin. Dela gurkan på längden och skiva den tunt.
- Blanda blomkål och gurka med sojan och sesamfrön. Krydda med peppar.
- Skär laxen i portionsbitar och stek dem i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida, tills fiskens innertemperatur är 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med ris och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration